Primus Mimer Stove Kit
Før DKK 429,00
På lager

For at sikre, at du og dine nærmeste kan håndtere en strømafbrydelse med minimal ulempe, er det afgørende at være forberedt. Her er vores bud på nogle praktiske skridt, du kan tage.

1: Lav en plan:
Snak med din familie eller husstand. Hvordan vil I samles? Hvordan vil I kommunikere? Og hvilke forholdsregler skal I tage, hvis afbrydelsen varer længere tid?

2: Opbevar nødvendige forsyninger:
Sørg for at have en nødforsyningskasse med essentielle forsyninger. Husk at opdatere dine forsyninger med jævne mellemrum.

3: Oplad elektroniske enheder:
Sørg for løbende at oplade dine elektroniske enheder såsom mobiler, powerbanks og bærbare computere.  På den måde har du adgang til information og kommunikation under afbrydelsen, hvis mobilsignalet ikke er påvirket. Ellers er en batteridrevet radio en god idé at have.

4: Fryser og køleskab:
Undgå at åbne køleskab og fryser unødigt under strømafbrydelsen for at bevare kulden. Hold dørene lukkede så længe som muligt. Forbrug madvarer, der forringes hurtigt, først. Dunke eller flasker med frossent vand eller poser med isterninger, kan være med til at forlænge bevarelsen af kulden.

5: Varme:
Hav tæpper, dyner eller soveposer til rådighed for at holde varmen. Luk døre og vinduer for at bevare varmen. En godkendt varmekilde på gas kan være en stor fordel, hvis afbrydelsen sker i de kolde måneder. Undgå åbne ildsteder indendørs, medmindre de er sikre og ventilerede.

6: Sørg for lys:
Hav lommelygter, stearinlys eller andre alternative lyskilder klar. Undgå brug af åben ild som f.eks. stearinlys, hvis de er uden opsyn. Husk batterier.

7: Alternativ madlavning og opbevaring af madvarer:
Brug alternative metoder til madlavning såsom gasgrill, gasblus, udendørs bålgryder. Undgå åben ild indendørs og brug kun godkendte apparater. Prioriter madvarer, der ikke kræver køling eller særlig opbevaring. Det kan f.eks. være tørrede fødevarer, konservesvarer og langtidsholdbare produkter, hvis du ikke ønsker at skulle opdatere dit fødevarelager jævnligt.

8: Sikkerhed:
Hav førstehjælpsudstyr klar, hvis uheldet skulle være ude. Fyld en benzindunk, så du er sikker på at have brændstof til at køre til sygehuset ved behov.  

9: Hygiejne:
Hav vådservietter og håndsprit klar til hænder til brug efter f.eks. toiletbesøg eller før madlavning.

10: Andre praktiske produkter:
Økser, tændstål/lighter/tændstikker vil også være praktiske at have klar, hvis du vil lave bål.
Termokander til opbevaring af varmt vand.
Spande til alternativt toilet.

At være forberedt på en strømafbrydelse med både nødvendige forsyninger og strategier til alternativ madlavning og kommunikation kan være med til at gøre en forskel i at kunne håndtere situationen mere sikkert og komfortabelt.

Hvad betyder prepping?

Prepping er forberedelse til nødsituationer.

Det indebærer at skaffe forsyninger, lære overlevelsesfærdigheder og udvikle nødplaner. Preppere fokuserer på at være forberedt på forskellige slags kriser.

Fra at lagre mad og vand til at lære førstehjælp og grundlæggende overlevelsesteknikker handler prepping om at være forberedt på det uventede.

Det er en livsstil, der fremmer tryghed, for at møde udfordringer med ro og handlekraft.