Ofte stillede spørgsmål om pulverslukkere


Hvad gør en pulverslukker?


Det kan være en stor tryghed at have let adgang til en pulverslukker, så du hurtigt kan reagere hvis uheldet skulle være ude. En pulverslukker har en meget høj slukkeeffekt, og kan bruges til slukning af brande i de fleste materialer, heriblandt til organisk materiale, væskebrande og gasbrænde. En pulverslukker holder elementerne adskilt, således at reaktionen mellem det brandbare materiale og varmen ikke kan ske, og derfor vil ilden gå ud.

Er en pulverslukker farlig?


Hvis du bruger din pulverslukker forsvarligt og opbevarer den korrekt er den ikke farlig. Du skal dog være opmærksom på at pulveret kan give irritation i øjne, svælg og åbne sår. Skyl derfor grundigt med vand, hvis du får det i øjnene eller på huden. Når du skal fjerne pulveret efter brug, kan du med fordel bruge et åndedrætsværn for at være på den sikre side.

Hvor kan man købe pulverslukker?


Hos Special Butikken kan du købe en 6 kg pulverslukker, som både kan bruges til erhverv eller i private hjem. Pulverslukkeren er effektiv til slukning af mindre brande og er godkendt til slukning af materialer i brandklasse A, B og C. Udover pulverslukker kan du også finde produkter som brandtæppe, røgalarm, branddasker og et beslag til pulverslukkeren.

Hvor længe virker en pulverslukker?


En pulverslukker virker kun en gang, og skal derfor kasseres og erstattes med en ny efter brug. Årsagen er at pulveret kan risikere at sætte sig fast i dysen, så den ikke virker næste gang og derudover er det også uvidst om der er nok pulver tilbage, hvis uheldet skulle være ude en gang mere. Din pulverslukker kan desuden blive for gammel, og bør udskiftes efter 5-6 år.

Hvordan bruger man en brandslukker?


Det er ganske simpelt at bruge en pulverslukker. Du skal blot tage den ned af beslaget og trække den gule split ud. Du styrer hvor meget pulver der skal sprøjtes ud, ved at presse håndtaget i toppen ned. Du skal ikke sprøjte på selve flammerne, men på det materiale der brænder. Start med mindre sprøjt, så du får en fornemmelse af hvor meget pulver det kræver.