Bacho - En stolt svensk historie om kvalitet

At Bacho har sin oprindelse i Sverige, er der mange der ved. Men at Bacho er mere end 165 års virksomhedshistorie er de færreste bekendt. Det vi i dag kender som Bacho startede i 1862 af Gorän Frederik Göransson i Sverige, han grundlagde det, der dengang var kendt som Högbo Stål och Jernweks AB.  G.F Göransson gik over i industriens historie fordi han forfinede Henry Bessemers konverterproces til at lave højovns råjern om til stål.  Disse opdagelser var med til at sænke forarbejdningstiden på stål således at man kunne fremstille 15 ton stål på en time - en fremstilling som tidligere havde taget to uger.

Bacho innovation


G.F. Göranssons stål var eftertragtet og blev betragtet som absolut topkvalitet hvad angik "Bessemer Steel". Men den kreative tankegang sluttede ikke ved Göransson.  I 1891 patentere Johan Petter Johansson den første justerbare skruenøgle, som senere er udviklet til den svensknøgle som vi kender i dag. Deraf navnet.

I 1916 opkøbes Enköpings Mekaniska Verksted, som det tidligere Högbo Stål och Jermweks AB er kommet til at hedde, af Berndt August Hjorth. Herefter kommer virksomheden til at hedde Berndt August Hjorth & Co - som sidenhen er kommet til at hedde Bacho og i dag, som dengang kendes for den sublime kvalitet.

Med Bahco er du sikret høj kvalitet, funktionalitet og komfort for dine penge.