Bahco ERGO spidstang 4833
Fjernlager / Leveringstid 3-5 hverdage
Bahco universal rørtang 5"
Fjernlager / Leveringstid 3-5 hverdage

Ofte stillede spørgsmål om tænger


Hvad hedder de forskellige tænger?


Tænger er et fantastisk stykke værktøj, der kan være brugbar i et utal af situationer. Nogle tænger er gode i den almene værktøjskasse, mens andre bruges sjældnere. De forskellige varianter har deres navn efter deres speciale. Hos os finder du både rørtænger, blindnittetænger, vandpumpetænger, bidetænger, låsetænger, spidstænger, låseringstænger og VVS tænger.

Hvad bruger man en bidetang til?


En bidetang er en lille tang, der kan bruges i flere situationer, men er særligt god til overbidning af forskelligt materiale, f.eks. hønsenet og ståltråd. Bidetangen kan også bruges til at afisolere ledninger. Bidetænger hører til en af de helt basale og mest brugte tænger og er derfor et must i enhver værktøjskasse.

Hvad bruger man en spidstang til?


En spidstang er, som navnet antyder, en tang med et spidst ‘næb’ der er særligt brugbar til at gribe om hæfteklammer, søm, nitter eller lignende, der eksempelvis skal hives ud af en væg. Spidstænger kommer i forskellige udgaver og findes blandt andet i lange udgaver, så du lettere kan nå ind på snævre steder.

Hvad er en fladtang?


En fladtang er en mindre tang med riflede og flade ‘kæber’, som kan bruges til at holde fast på diverse små genstande. Fladtænger bruges i situationer, hvor man har brug for at holde godt fast på et bestemt emne, mens det behandles. Det kan eksempelvis være til at sætte et stik på et kabel og klemme dem sammen eller lodning.

Hvad bruges en papegøjetang til?


En papegøjetang eller vandpumpetang, som den også kaldes, bruges særligt af VVS’ere og er en meget alsidig tang. Den kan derfor være en stor hjælp i mange sammenhæng. Papegøjetangen bruges dog oftest til at holde fast og skrue på alt fra skruer, møtrikker, bolte og rør. Navnet kommer sig af formen på hovedet, der til forveksling, ligner et papegøjenæb.