Fiskars Classic skuffejern 21 cm
Fjernlager / Leveringstid 3-5 hverdage
Fiskars Xact mælkebøttefjerner
Fjernlager / Leveringstid 3-5 hverdage

Ofte stillede spørgsmål omkring river og lugeredskaber


Hvad er forskel på plænelufter og vertikalskærer?


En plænelufter, mosfjerner og vertikalskærer har alle samme formål, nemlig at fjerne mos. Når du normalvis går på jagt efter en af de tre redskaber, vil du støde på maskiner, der enten er med elektrisk motor eller benzindrevet. Er det kun små områder af græsplænen, der træner til en kærlig hånd, kan det dog være en dyr investering, og her er en plænelufter i rive udgave velegnet.

Hvorfor bruge plænelufter?


De fleste ønsker at deres græsplæne er sund og ligger som et smukt grønt tæppe i haven. Det er dog ofte nemmere sagt end gjort, og mange oplever problemer med mos og ukrudt eller en tynd vækst af græsset. Her er det utroligt effektivt at bruge en plænelufter. Den bruges til at rive op i overfladen af græsplænen, så rødderne kan få luft og derudover fjerner den også mos og vissent græs.

Hvornår er det bedst at bruge en plænelufter?


Når du har brugt en plænelufter vil græsplænen se noget medtaget ud efter, men frygt ej. Slutresultatet er det hele værd. En plænelufter kan bruges fra april til september, men da du ofte bruger mest tid i haven i sommermånederne, er det klart at anbefale enten at gøre det først eller sidst i perioden, så græsset kan nå at komme frem, inden du skal bruge haven.  

Hvordan fjerner man mælkebøtter?


Mælkebøtter kan være utroligt irriterende og det genstridige ukrudt har rødder dybt i jorden, hvorfor det kan være lidt af en kamp at komme helt af med dem. Det er stort set en umulighed at gøre med håndkraft, men der findes heldigvis forskellige redskaber, der kan hjælpe dig med at fjerne mælkebøtter. De tre mest effektive måder er en mælkebøttefjerner, et gravegreb og et mælkebøttejern.

Hvordan virker et mælkebøttefjerner?


En mælkebøttefjerner består af et skaft, som har gribetænger i bunden, der kan kontrolleres med hånden. Mælkebøttefjerneren sættes ned over mælkebøtten, og de tre tænger bruges til at få fast om mælkebøtten, så den herefter kan lirkes op af jorden. Det praktiske ved en mælkebøttefjerner er at du ikke behøver bukke dig for at fjerne mælkebøtten. Den stående position er en skånsom metode at fjerne mælkebøtterne på.