ProLan

ProLan – et universelt vidundermiddel

ProLan – et universelt vidundermiddel

Hovedingrediensen i ProLan er lanolin, som er et yderst alsidigt naturprodukt med utroligt mange anvendelsesmuligheder. Lanolin er renset fedt fra fåreuld. Det udskilles af kirtler i fårets hårsække og danner et beskyttende fedtlag på ulden. Herved opnår fårenes deres effektive beskyttelse mod vind og vejr. Lanolin er et velkendt produkt, som på grund af de beskyttende egenskaber blandt andet bruges i shampoo, sæbe, creme og kosmetik.

ProLan beskytter, smører og konserverer. Det har en meget høj indtrængningsevne og giver en dækkende overfladebeskyttelse på især metal og metallegeringer, men også læder, gummi, nylon og andre syntetiske materialer. Indholdet af lanolin stopper ilttilførslen til materialet og forhindrer salt og ilt i at starte en korrosion. Det fordamper og udvaskes ikke. ProLan virker desuden både over og under vand.  

ProLan er elektrisk og elektrolytisk adskillende op til 70kV. Derfor er det meget velegnet til beskyttelse af elektriske installationer og printplader med mere. ProLan er IKKE fugtighedsfortrængende.

Anvendes ProLan som en beskyttende barriere, så skal det påføres en tør overflade. ProLan har en tørretid på 4-24 timer afhængig at temperaturen. Skal den behandlede overflade bruges under vand, er det nødvendigt at forlænge tørretiden.

ProLan virker rustløsnende og ProLan i den tyndeste form (medium) er en meget effektiv rustløser. Den kraftigere udgave (heavy) er særdeles velegnet til montage- og samleopgaver af maskindele samt sværere smøre- og korrosionsbeskyttelsesopgaver. Er der brug for optimal beskyttelse i hårde arbejdsmiljøer, så skal ren lanolin (grease) benyttes. ProLan grease er perfekt som montagefedt og har fine smøreegenskaber. Grease er velegnet til montage af maskindele, som skal nedsænkes i saltvand.

ProLan produkterne er NSF fødevaregodkendt til klasse H1.

Læs mere om produkterne her:

ProLan spray 500 ml - medium

ProLan spray 500 ml - heavy

ProLan grease 100 ml

ProLan grease 500 ml

Anbefalinger (på engelsk):

Desmi

Dometic

Epoke

Esbjerg Havn

Gjøl Marine Center

J. Petersens Beslagfabrik A/S

Præstbo Maskiner

Toyota Danmark

Windtech A/S Denmark

Artikler:

Beskyttelse af Landrover i New Zealand (på engelsk)

Motormagasinet

Se introduktionsfilm om ProLan (på engelsk):