Kategorier af sikkerhedsfodtøj med tåværn

Guide til de forskellige kategorier af sikkerhedsfodtøj

Fodtøj med tåværn opdeles i 5 kategorier. Det gør det lettere at vælge sikkerhedsfodtøj, som er bedst egnet til et bestemt erhverv eller en specifik arbejdsopgave. Kategorierne er baseret på sikkerhed, men vær desuden opmærksom på et eventuelt behov for særlig høj slidstyrke. Nogle typer erhverv er for eksempel hårde ved spidsen af fodtøjet. Her vil det være en fordel med ekstra beskyttelse på skosnuden.

Ligeledes kan sikkerhedsfodtøj være fremstillet med yderligere beskyttelse ud over det sikkerhedskategorien indikerer. Eksempelvis ESD og HRO. Fodtøj fra forskellige producenter er heller ikke nødvendigvis sammenlignelige, selvom de lever om til de samme sikkerhedskrav. Der kan blandt andet være funktionelle og kvalitetsmæssige forskelle mellem modellerne indenfor den samme kategori.

Fælles for de 5 kategorier er, at fodtøjet er forsynet med et tåværn, som yder beskyttelse mod faldende objekter på minimum 200 joule og beskytter mod sammenpresning på minimum 15000 Newton. Fodtøjet er antistatisk opbygget og aflader statisk elektricitet fra 100 til 1000 kiloOhm. Stødabsorberingsevnen i hælen er på minimum 20 joule og ydersålen er olieresistent samt skridhæmmende. Fodtøjet skal have lukket hælområde. Bemærk, at skridhæmmende ydersåler testes i henhold til 3 klassificeringsgrader, hvor SRC er den bedste.

Læs mere om de forskellige sikkerhedsbetegnelser og godkendelser her.

Kategorier af sikkerhedsfodtøj med tåværn

S1: Uden sømværn. Anvendes ofte indenfor let industri, hvor sømværn ikke er påkrævet.

S1P: Ligesom S1, men med sømværn. Er derfor velegnet til let industri og håndværk, hvor sømværn er påkrævet.

S2: Uden sømværn. Har vandafvisende overdel. Bruges blandt andet indenfor let industri, sort industri og landbrug, hvor sømværn ikke er påkrævet.

S3: Med sømværn og vandafvisende overdel. Er velegnet til byggeri, murere, entreprenører, håndværk og sort industri, hvor der sømværn er påkrævet.

S4: Uden sømværn. Gælder kun vandtætte støvler. Velegnet til landbrug, industri og sort industri, hvor sømværn ikke er påkrævet.

S5: Med sømværn. Gælder kun vandtætte støvler. Anvendes ofte af murere og entreprenører samt indenfor sort industri, hvor sømværn er påkrævet.

Hvis sikkerhedsfodtøjet er forsynet med sikkerhedsbetegnelsen SB, betyder det, at fodtøjet lever op til basiskravet for sikkerhedsfodtøj med tåværn. Det vil sige, at tåværnet yder beskyttelse mod faldende objekter på 200 joule og beskytter mod sammenpresning på 15000 Newton. Der ud over skal ydersålen være olieresistent. Vær opmærksom på at betegnelsen SB ikke stiller krav om antistatisk afladning, stødabsorbering i hælen eller lukket hælområde.

SE VORES UDVALG AF SKO, STØVLER, SANDALER OG TRÆSKO TIL ARBEJDSBRUG HER.

God kvalitet til den rigtige pris

Specialbutikken.dk er e-handelsdelen af SPECIAL~BUTIKKEN v/ Kai Nielsen i Holstebro. Vi sælger kvalitetsprodukter fra kendte producenter til både private og erhverv.
Specialbutikken.dk blev lanceret i marts 2008 og den første bestilling var på seler og hundefoder. Siden dengang er det gået stærkt fremad. Webshoppen er løbende blevet forbedret og udvidet. Hvilket er en af årsagerne til, at antallet af besøgende er stadigt stigende. Det er vi meget glade for.
SPECIAL~BUTIKKENs historie startede allerede i 1978. Dengang hed butikken Landbrugsvognen - med varer fra Harald Nyborg. Navnet og konceptet blev efterfølgende ændret til BP depotbutikken i 1983 og i 1990 til BP Gascenter. Siden 1993 har butikken heddet SPECIAL~BUTIKKEN v/ Kai Nielsen og i februar 2001 blev adressen ændret til Fabersvej 13, 7500 Holstebro.

Kundeservice

Vi vil gerne hjælpe dig! Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til et produkt eller til din bestilling. Vores venlige personale besvarer både telefonopkald og henvendelser pr. e-mail. Har vi brug for at indhente yderligere oplysninger, så vender vi altid tilbage hurtigst muligt.
Vi ved at tilfredse kunder er grundlaget for en sund forretning.

SPECIAL~BUTIKKEN   |   Fabersvej 13   |   7500 Holstebro   |   97 41 42 77   |   post@specialbutikken.dk