Ofte stillede spørgsmål om sikkerhedssko


Hvad er en tåkappe?

En tåkappe eller tåværn, som det også kaldes, er det lag i sikkerhedsskoen, der beskytter dine tæer. Tåkappen beskytter både tæerne mod at blive klemt, og mod genstande der kan falde ned over tæerne. En tåkappe kan overordnet fåes i tre forskellige materialer: stål, aluminium og fiber. De har hver deres fordele, og du bør derfor undersøge hvilken tåkappe, der bedst vil passe til netop din arbejdsgang, inden du vælger sikkerhedssko.

Hvad betyder S1P?

Fodtøj med tåværn kan deles op i fem forskellige kategorier, som hver især egner sig til forskellige arbejdsmæssige situationer. Fælles for alle fem kategorier er, at de har et tåværn, som beskytter mod sammenpresning på mindst 1500 kiloNewton og faldende objekter på mindst 200 joule. S1P har samme funktioner som S1, men er forsynet med sømværn. SP1 bruges ofte til let håndværk og industri, hvor sømværn er påkrævet.

Hvor ofte skal man skifte sikkerhedssko?

Hvor ofte du skal skifte dine sikkerhedssko, afhænger af hvor meget du bruger dem. De skal skiftes når du ikke længere føler, de dækker behovet for sikkerhed. Udskift hellere dine sikkerhedssko lidt for tidligt, da nedslidte sko ikke yder samme beskyttelse.

Hvor meget kan sikkerhedssko holde til?

Det er forskelligt fra model til model, hvor meget sikkerhedssko kan holde til. Alle sikkerhedssko der er godkendt, skal som minimum have et yder beskyttelse mod faldende elementer på 200 joule og sammenpresning på 15 kiloNewton. Skalaen for sikkerhedssko hedder SB, SBP, S1, S1P, S2, S3, S4 og S5. Jo højere godkendelse, jo flere krav opfylder de.

Hvor kan man købe sikkerhedssko?

Hos Special Butikken kan du købe sikkerhedssko i mange forskellige varianter, der opfylder flere behov. Du finder i udvalget sikkerhedssko fra mærker som Mascot, Terra, Vismo, Jalas og mange flere anerkendte brands. Har du spørgsmål til udvalget eller et af produkterne, er du altid velkommen til at kontakte os.